6.4.11

Какво означава автоаларма с плаващ код и защо да избера такава?

ТОП ПРОМОЦИЯ - Автоаларма с плаващ код, над 2 милиона кодови комбинации, 100% защита от проникване в автомобила! Цена: 148лв.


За да не стане колата ви обект на автопрестъпниците боравещи добре с компютърната техника, необходимо е алармата да е с плаващ код или скачащ код.Какво означава това?
Високият клас аларми предлагат цифров код (т. нар. скачащ код) с над 2 милиона комбинации, който при всяко натискане на дистанционното управление се променя. Прави се заради крадците, които проследяват собственика, изчакват го да слезе и при включване на дистанционното сканират кода, засичайки честотата, която за Европа е стандартна. При този специален код е изчислено, че евентуалното му повтаряне може да стане в рамките на 80 години при сто натискания всеки ден. Освен това високият клас аларми променят и алгоритъма си на действие, което ги прави двойно осигурени и по този начин не може да бъде сканирана.
Или казано на кратко - алармите с плаващ код не могат да бъдат хакнати от крадците, което пък от своя страна значи, че за да бъде проникнато в автомобила трябва да се счупи стъклото или да се разбие ключалката на автомобила, а в такъв случай когато има следи от влизане в злом в автомобила застрахователят плаща.(В случай, че автомабилаът има обикновена аларма и се сканира честотата и крадецът успее да влезе в него без да го разбима или чупи - тогава застахователят не Ви плаща нищо!)

3 коментара:

  1. ako ne se zapishe plavashtiq kod (koeto veche e vuzmojno s novi ehnologii za zapisvane na kodove) se zatapva,shtoto e 433Mghz bez znachenie dali e plavasht kod ili ne

    ОтговорИзтриване
  2. И ти не можеш да си разбереш какво си казал човече ! Но пък си коментирал нещо си там !

    Кво се затапва, като не се запише кода от скенер у-то не ми стана ясно. И какво следва после също не ми е ясно.
    Работната честота на пращане на кода до алармата е без значение !!! Важното е какви цифри ще прати до приемника !!! Като не съвпадат- алармата сработва.

    И тия дето са писали статията по горе са написали доста глупости, но основната идея е тази, че алармата се разбира трудно !

    ОтговорИзтриване